Paški sir – afrodizijak par exellence

Tajne recepture koje podižu libido i razbuktavaju strasti oduvijek su bile intrigantne i prenosile su se predajama kroz stoljeća ljudske povijesti. Tako antički liječnik Galen kod problema sa potencijom, plodnošću i nedostatkom požude propisuje hranu koja je topla i vlažna… Nekim namirnicama afrodizijačka svojstva pripisuju se zbog konotacija koje provociraju svojim izgledom, dok druge status libido boostera zahvaljuju svojim supernutritivnim svojstvima.

Dine-Well-by-FE

Dok neke egzotične namirnice predstavljaju pravi tabu kada je riječ o konzumiranju i strast koju bi trebale probuditi možemo izjednačiti s endorfinsko-adrenalinskim efektom, za provjerenim afrodizijakom ne treba tragati daleko; on je Izvorno hrvatski i on je Hrvatski otočni proizvod, a čak je i na Popisu hrvatske nematerijalne kulturne baštine pa njegovim konzumiranjem direktno postaješ konzument kulture – on je one and only Paški sir Paške sirane!

paski_sir

Sirevi se nalaze na svim vrućim listama, ali naš Paški predstavlja pravi supersir! Naime, jedna od njegovih osobina koje zajedno čine x factor zaslužan za žudnju nepca diljem planete visoka je koncentracija cinka – iznimno moćnog esencijalnog minerala koji upravlja seksualnim funkcijama. Kod muškaraca podržava potenciju (najveća koncentracija cinka u tijelu upravo je u muškim testisima), a kod žena znatno olakšava PMS i povećava plodnost. Kao da to nije dovoljno, cink je važan za apetit te za osjetila okusa i mirisa. Uživanje u Paškom siru Paške sirane garantira užitak!

img_4476

 

A kako je Paškoj sirani Vaš užitak važan, rado će odat još koju tajnu kako se ugrijati u hladnim zimskim danima. Prelij Paški sir bučinim uljem i posluži uz dobro crveno vino. Bučino ulje najbolji je prijatelj prostate i potencije, bogato je vitaminima A i E, te cinkom. Također je najbolji izvor omega 3 i omega 6 masnih kiselina, prepoznatih kao potrebnih za poboljšanje općeg stanja krvožilnog sustava, a svojim će toplim orašastim okusom i mirisom koji podsjeća na svježi kruh zasigurno podgrijati atmosferu. A što se tiče crvenog vina, možemo reći da je prepuno antioksidansima koji potpomažu bolju prokrvljenost, ali pustimo nek vino govori samo za sebe…

tumblr_m9bcytqzQn1rya2qqo1_500

Paškom siru kao afirmiranom afrodizijaku, najmilije je naći se u društvu ostalih funkcionalnih namirnica, a funkcija im je Vaše zadovoljstvo. Dok tartufe koje u kombinaciji sa sirom Paške sirane možete pronaći samo u ekskluzivnim delikatesnim dućanima i to kao limited edition, bučino ulje dostupno je svima. Paški sir serviran uz smokve, sigurna je uvertira u nezaboravnu noć. Ovo slasno voće bilo je sveto Grcima i Rimljanima, a za njih znamo da su znali uživati život. Sugestivna izgleda, obiluje magnezijem, željezom, vitaminom E, cinkom i aminokiselinama koje pojačavaju erekciju kod muškaraca. Bila je Kleopatrino omiljeno voće, a jednom kada je probaš s Paškim sirom postat će i tvoje.

figs-1024_272287k

Mogranj ili nar još je jedno erotično voće, a preliveno maraskinom uz Paški sir Paške sirane, dobit će novu dimenziju. S druge strane, orašasti plodovi kao bademi, orasi ili pistacija sa Paškim sirom i sočna jabuka ili kruška sa strane prelivena medom, a u ruci čaša vina, klasika su koja uvijek pali… A to je i cilj, zar ne?

 

logo paska sirana

tekst: Ana Fabijanić

Advertisements

One thought on “Paški sir – afrodizijak par exellence

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s