Dašak Francuske u Paškoj sirani…

Bordeaux je predivan grad na jugozapadu Francuske svijetu najpoznatiji po svojim vinogradima te  svjetska prijestolnica vina gdje se godišnje proizvede oko 700 milijuna boca vina…

Francuska je jedna od najpoznatijih sirnih destinacija na svijetu…

E, pa sad se mi pitamo što je navelo 19-godišnju studenticu Međunarodne trgovine iz Bordeuxa da dođe na jedan mali otok u Hrvatsku i odradi dvomjesečni staž u Paškoj sirani…?!?

Le  fromage est trop bon  ili na hrvatskom –  okus tog nevjerojatnog sira i priča o kamenitom otoku Pagu na kojem se proizvodi tako dobar sir

 Benedicte Paule se s pričom o Paškom siru upoznala radeći na sajmu SIAL u Parizu gdje se predstavila i Paška sirana.

Benedicte Paule

–         Svidjela mi se dinamičnost tvrtke i način na koji su predstavljali sebe i svoj otok, kaže naša Benedicte.

I kako je provela tih dva mjeseca na otoku Pagu?

 Osim radeći u Paškoj sirani, Benedicte je uživala u suncu, moru, izlascima na Zrću – „hrvatskoj Ibizi“ te upoznavanju ljudi s ovog krševitog otoka koji svijetu imaju za ispričati raznorazne priče… Jer iako je otok Pag malen, on krije mnoštvo zanimljivih stvari za vidjeti i doživjeti… Od sira, čipke, soli, janjetine, bogate tradicije i povijesti do predivnih plaža i ludih izlazaka u predivno uređenim klubovima…Za svakoga ponešto…Otok Pag vas zove…Dođite i okusite ga!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s