Dionizijsko slavlje sira i vina po paški!

Prošli petak u paškom Kneževom dvoru održan je Pag Grand Tasting, degustacija najboljih hrvatskih vina  sljubljenih s vrhunskim sirevima Paške sirane, apsolutne kraljice sireva koja ove godine slavi sedamdeseti jubilej. Domaćini ovog slavlja okusa prepoznali su neuništivu ljubav sira i vina koja postoji tisućama godina, tu čežnju sira za dobrom kapljicom vina i tu glad vina za savršenim sirom koji uzbuđuje okusne pupoljke.

Uz sireve Paške sirane koji utjelovljuju hedonizam Paga kao mediteranskog otoka i pozivaju na prepuštanje užicima, a u paru s najboljim što nudi vinska Hrvatska i saksofonima Infishanda, stvorena je idealna atmosfera za druženje otočkih gospodarstvenika, ugostitelja i turističkih djelatnika te sklapanje poslova kao priprema za vruću ljetnu sezonu. Grad Pag svog asa ima i to iz rukava Paške sirane koja već sedamdeset godina brani boje Paga na svjetskoj gastro sceni.

Organizatori događaja su  Croatian Wine & Food Association i Dalwin Zagreb, a domaćini su bili Grad Pag, Paška sirana i Turistička zajednica grada Paga.

Foto: Luiđi Duljaj

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s