Paška sirana na “Kužini otoka Paga”

U sklopu Gastro dana otoka Paga, u subotu 11.05. na rivi u večernjim satima u gradu Pagu organizira se Kužina otoka Paga koja će okupiti najbolje što nudi paška gastronomija. Paški sir i paška janjetina davno su proslavile Pag kao svjetsku gastrodestinaciju, a na Kužini otoka Paga očekuju vas jela otočkih restorana koja tradicionalnim namirnicama hrane dušu i tijelo.

Srce paške gastronomije je Paška sirana za koju kažu da je majka paškog sira jer je prva koja mu je dala etiketu i poslala u svijet iz kojeg je doma, u Pag, donosio najprestižnije medalje.

603362_510232619008493_591404883_n

 Na Kužini otoka Paga Paška sirana će vam vrijedno rezati svoje sireve, a njen poseban gost ovaj put je poznati zadarski čokolatijer Dubravko Vitlov koji u najfiniju  čokoladu omotava samo vrhunske sastojke. Tamna čokolada Vitlov i zreli Paški sir Paške sirane strastveni su ljubavnici za čiju romansu znaju samo istančani okusni pupoljci, a na Kužini otoka Paga imat ćete jedinstvenu priliku doživjeti tu romansu. Osim toga predstavit će vam i jela iz Paške kuharice: okusi starog vijeka u pripremi restorana NaTale, autorica Ivane Portada i Branke Sabalić, koje su iz arhiva izvukle recepture stare više stoljeća i opet im udahnule život.

582688_325221564264317_4926036_n

 U zabavnom programu Kužine otoka Paga održat će natjecanje u kuhanju između otočkih gradonačelnika  i načelnika, a program će voditi uvijek dobro raspoloženi Davor Dretar Drele.

 SKMBT_C22013050313320SKMBT_C22013050313320

Leave a comment